Rotskärning

Rötter är ett vanligt förekommande problem i gamla betong-, tegel- och gjutjärnsledningar där rötterna ofta kryper in genom rörskarvarna. 
Med våra moderna rotskärningsverktyg kan vi skära bort rötterna med hjälp av vattentrycket. Om det har trängt in rötter i ledningen så har den troligtvis satt sig eller blivit skadad. Genom att rotskära så kan man förlänga rörets livstid många år till innan man behöver byta ut de.

Kamerainspektion


Vi arbetar med en toppmodern kamera som är anpassad för att filma rör och den ger tydlig bild över rörets skick. Fungerar för både små och större ledningar. Vi filmar alla rör som vi spolar och sparar den.

Om ni vill ha filmen så skickar vi den till er.


Villaspolning/fastighetsspolning


En villaspolning eller en fastighetsspolning innebär att man spolar rent alla stick i huset, dvs kök, wc, tvättstuga, dusch osv. enda ner till samlingsstammen och vidare ut i gatan. 

Efter spolning görs en kamerabesiktning av era avlopp där vi kan se eventuella skador eller läckage. 
Det kan vara bra att göra det för att få en insyn över avloppets skick. 
Ni får en dokumentation av oss och en film på avloppen om så önskas. 

Fungerar dräneringen som den ska?


Dräneringen är en viktig detalj som många inte tänker på och som har till uppgift att leda bort vattnet från husgrunden så att inga vattenskador uppstår, det är extra viktigt att de fungerar när du har en källare. Det vi gör är att  gå in med en kamera och inspektera och sedan spola rent från eventuella hinder som kan sätta stopp i systemet som tex. grus, löv, sand osv.  Efter spolningen så gör vi en till kamerainspektion för att kontrollera skicket på dräneringsledningen. 

unsplash